Pindsvinenes venner

0
DKK doneret til Pindsvinenes Venner
Vi kender alle dem alle sammen – de møffer stille rundt, mens de ligner små nålepuder. Det er pindsvin (Erinaceus europaeus), og de findes i størstedelen af Danmark. Pindsvin hører til de insektædende pattedyr, og de lever primært af regnorme, snegle og hvad de ellers kan fange sig af smådyr. Pindsvin er mest aktive om natten, hvor de snuser rundt og spiser lidt orme. Hvis der kommer fare på færde, ruller de sig sammen, så deres pigge beskytter dem. Det er dog ikke til meget hjælp, hvis det er en grævling eller stor hornugle de møder, for de er mestre i at spise pindsvin.
 
I et land som Danmark burde der være massere af plads til pindsvin, men: Pindsvin i Danmark lever i små isolerede populationer, på grund af alle de ændringer vi mennesker hele tiden laver i vores omgivelser. Det gør det svært for pindsvin at finde vej til andre pindsvin, og mange bliver kørt over, når de alligevel forsøger. I de små populationer kan der også nemt komme indavl, og derfor er de danske pindsvin ikke så favorabelt stillet rent genetisk. Indavl kan være en af grundene til, at mange danske pindsvin har utroligt dårlige tænder, hvilket betyder, at de har svært ved at spise.
 
Heldigvis har pindsvinene en rigtig god støtte, som hjælper dem hvis de kommer til skade, opfostrer efterladte pindsvineunger og genudsætter dem igen i naturen. Det er Pindsvinevennerne, og dem vil vi rigtig gerne støtte, så de kan fortsætte deres gode arbejde.
 
Tak til Pindsvines Venner for lån af billeder.