Virunga nationalpark

0
DKK doneret til Virunga Nationalpark - og beløbet blev matchet af Frankfurt Zoological Society, så ialt fik vi skubbet 10.000 DKK afsted til naturbeskyttelse i hjertet af Afrika.
Virunga er en park, som ikke alene kæmper med konsekvenserne af store socioøkonomiske problemer, har været plaget af krige og som kæmper med krybskytteri i en grad, som man ser få andre steder. I parken arbejder en flok lokale ildsjæle, som hver dag sætter deres liv på spil, for at beskytte parkens biodiversiteten. Og der er biodiversitet så man næsten kun tør drømme om! Fx er der østlige bjerggorillaer, hvoraf der kun er 700 tilbage i verden. Organisationen er Virunga National Park – de både fortjener og har brug for alt den hjælp de kan få.
 
Virunga Nationalpark er Afrikas mest biodiverse nationalpark. Der er mere end 1.000 arter af pattedyr, krybdyr, fugle og padder, herunder en tredjedel af verdens bestand af østlige bjerggorillaer. På grund af de mange konflikter med krybskytteri i og omkring Virunga Nationalpark, har flere rangers mistet livet i arbejdet med at beskytte parken.
 
I øvrigt kan vi anbefale den fantastiske dokumentar “Virunga” på Netflix. Vi kan også varmt anbefale at besøge deres hjemmeside, støtte dem ved at købe en t-shirt eller bare læs mere om hvad de laver. Det hele giver mening.
 
Og tusind tak til Virunga for lån af billeder!