Vulture Conservation Foundation

0
DKK doneret til Vulture Conservation Foundation

Gribbe er super vigtige for de økosystemer, de indfinder sig i. De er på en måde naturens skraldemænd; når der ligger ådsler i naturen, kommer gribbene og spiser dem. På den måde, undgår man at syge dyr, der ligger og rådner, spreder de sygdomme, der tog livet af dem. Det betyder ikke det store for gribbene at de spiser dyr, der er døde af smitsomme sygdomme – de kan nemlig spise og fordøje så godt som alt. De ville kunne spise surströmning til dessert.

I Europa findes der 5 gribbearter: lammegrib, gåsegrib, rüppellsgrib, øregrib og ådselsgrib. og flere af dem er nogle ordentlige krabater med vingefang på op til 290 cm! Der er dog et problem eller to ift. gribbene og deres overlevelse. De er nemlig gået kraftigt tilbage, ikke kun i Europa men også i resten af verden.. En af de primære årsager til dette er, at de bliver forgiftet. Når de spiser et dødt dyr, der er fyldt med antibiotika eller andet, så kan det slå dem helt ud. Oven i det, så bliver gribbene jaget, og de færreste dyr kan holde til at blive skudt.

Det er så her, at The Vulture Conservation Foundation kommer ind i billedet! De arbejder nemlig med, at bevare de europæiske gribbe. Det gør de ved at pleje og reintroducere dem, i området hvor de har været forsvundet; ved at holde øje med bestandene, og forsøge at stoppe eventuelle trusler og ved at samarbejde med regeringer og lokalbefolkning. Kort sagt arbejder de for ate beskytte, undersøge og genoprette de europæiske gribbebestande. Derfor skal de have en pose penge. Elsker du også gribbe, så skriv grib på din overførsel, og så sørger vi at pengene går til de små ådselsædere.

 

📷 @nature_conservation_georgia,
CERM/ LIFE Egyptian Vulture,
@hansruediweyrich,
African Raptor Centre,
Nature Reserve and Wildlife Park, Goldau, Stiftung Pro Bartgaier, Franz Röthlin, Daniel Burch and C. Bougain.